„Az egyetlen módja a közvetlen felelősségvállalásnak a kibocsátásainkért, ha lehetővé tesszük, hogy valahol máshol a világban azzal megegyező mennyiségű káros anyag ne kerüljön a légtérbe. Röviden,
ellentételezzük azt.”
(Martin Wright, Guardian Sustainable Business)

“A karbonsemlegesség az ökológiai fenntarthatóság megkerülhetetlen eleme.” – (Rampasek, László A.)

Infó

Üzleti megoldásaink

Az OurOffset klímavédelmi szervezet az önkéntes karbonkredit piac egyik legdinamikusabban fejlődő és leginnovatívabb vállalkozása. Cégünk, felismerve a piaci igényeket, átfogó megoldásokat kínál kis-, közép- és nagyvállalkozások számára emisszió mérés, hatékony energia-felhasználás, karbon menedzsment, karbonsemlegesítés és az ehhez kapcsolódó PR, marketing és kommunikáció terén.
Hivatásunknak tekintjük, hogy az egyének szintjén ébresszünk öntudatot egy fenntartható jövő építése és a kedvezőtlen környezeti folyamatok megállítása kapcsán, s ezzel megteremtsük a globális társadalmi összefogás és felelősségvállalás alapjait.

Üzleti modellünk a modern kor leghatékonyabb eszközeivel és módszereivel ötvözi a karbonsemlegesítés iparágában rejlő anyagi és kapcsolati potenciálokat. Ezek a következők.

megoldásaink - OurOffset1. Karbon-szolgáltatások
 – Magánszemélyek
– Hogyan csökkentsük CO2 kibocsátásunkat
– Újrahasznosítás
– Személyes karbonlábnyom kiegyenlítése

 – Vállalkozások
– Karbonmérés és karbonsemlegesség
– Karbonmenedzsment
– Energiacsökkentés
– Márka-, termék- és szolgáltatásminősítés
– Társadalmi felelősségvállalás (CSR) program kidolgozása
– Zöld marketing, PR és kommunikáció
– Tréning és workshop

2. Karbonkredit felhasználásával működő ellentételezési platform üzemeltetése

Az egyéni és közösségi érdekek egy irányba állítása üzleti sikerünk titka. Ebben a szellemben dolgoztuk ki az OurOffset rendszert, amely páratlan hatékonysággal és ösztönzési módszerrel juttatja a fenti tevékenységeinkből származó bevételeket a megújulók iparágába, és a globális felmelegedés megállításáért küzdő tevékenységek finanszírozásához.

Az OurOffset Carbon Trading Scheme (OOCTS) egy olyan önkéntes karbonkredit felhasználási- kereskedelmi rendszer, mely lehetővé teszi az ügyfelei számára, hogy önkéntes piaci karbonkreditek felhasználásával váltsák meg saját kibocsátásuk semlegesítését. Az ellátónk által tulajdonolt kreditek nyilvántartása egy integrált, speciálisan a rendszer számára fejlesztett regiszter segítségével történik.

Rendszerünket különböző nemzetközi módszertanok alapján valósítjuk meg partnereinknél. Így a fajlagos kibocsátás csökkentéssel 2012. után is megőrizhetik versenyképességüket részben a szabályozási oldal, részben pedig a piaci feltételek okozta verseny és az ajánlott marketing kommunikáció eredményeként.

EnglishHungaryRomania